Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home
Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home

Opleiding zwemmend redden

Iedere donderdagavond van 21:00-22:00uur en zaterdagochtend van 08:00-09:00uur zijn gediplomeerde instructeurs in het zwembad Hesselingen in Meppel aanwezig om aan ruim tachtig kinderen les te geven in het zwemmend redden. Deze lessen vinden plaats op verschillende niveaus, van junior redder, zwemmend redder tot Lifesaver. Daarnaast worden er ook lifeguard lessen verzorgd. In groepen van maximaal 12 kinderen per groep (startblok). De instructeurs worden hierbij geassisteerd door assistent-instructeurs. Een keer per jaar worden er examens voor brevetten en diploma’s afgenomen onder auspiciën van Reddingsbrigade Nederland. Na het behalen van het EHBO-diploma en het lifeguard examen, mag je toezicht houden in een zwembad.

Ieder jaar organiseren wij een uitje voor de leden. Verder zijn wij ook aanwezig bij verschillende evenementen. Omdat gezelligheid bij onze vereniging voorop staat hebben wij verder nog diverse activiteiten gedurende het gehele seizoen.

Nieuwsgierig geworden naar onze vereniging? Informeer via e-mailadres: info@reddingsbrigade-nijeveen.nl of schrijf je hier direct in voor een proefles!

De contributie voor het lidmaatschap bedraagt €135,- per jaar (2017).

Geschiedenis

Op 14 december 1979 besloten enkele enthousiaste recreatie-zwemmers tot het oprichten van een vereniging. Onder leiding van de toenmalige badmeester van zwembad de Duker in Nijeveen, de heer Jans Gerrits, werd er al enige tijd regelmatig gezwommen. Met hulp van de heer W. Feenstra, voorzitter van de regio Noord van de KNBRD, werd op 1 januari 1980 het lidmaatschap aangevraagd bij de KNBRD en vanaf die tijd is reddingsbrigade De Dukers Nijeveen e.o. een feit. De vereniging is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging waar de gezelligheid voorop staat. Er wordt echter serieus getraind voor diverse brevetten en diploma’s. Het aantal leden is gedurende de jaren gegroeid naar ruim tachtig. Onze leden komen uit de wijde omgeving, onder andere: Nijeveen, Meppel, Steenwijk, Wanneperveen, Zuidveen, Zwartsluis, Ruinerwold, Giethoorn en Vledder.

Sinds 2012 is de Reddingsbrigade Nijeveen ook onderdeel van de Nationale Reddingsvloot (NRV), wat inhoudt dat wanneer er zich een watersnoodramp voordoet, wij hierbij ondersteuning zullen bieden met onze boot. Naast deze taak, kan onze vereniging ook hulp bieden bij het bewaken van evenementen in en om het water. Wij beveiligen evenementen van sportwedstrijden, tot triatlons tot festivals en nieuwjaarsduiken. Zo staan wij met onze vereniging voor een veilig verblijf in en om het water.

Login Leden

Agenda

@RBdeDukers