Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home
Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home

Serious Rescue 2013

Van 21 t/m 23 december zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Lemmer naar Leeuwarden geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request; “het voorkomen van diarree, en daarmee het terugdringen van onnodige kindersterfte als gevolg van diarree.”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Lemmer naar Leeuwarden varen. Een vaartocht van ruim 115 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 21 december om 08.30 uur worden gegeven in Lemmer, maandagmiddag 23 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Leeuwarden.

www.seriousrescue.nl


Wij als Reddingsbrigade proberen dus zoveel mogelijk geld in te zamelen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er een aantal acties opgestart.

- Statiegeld flessen: Elke woensdag avond is er de mogelijkheid flessen in te leveren. Het statiegeld wordt vervolgens gedoneerd

- Met het kaarsjeszwemmen zal er warme chocolademelk met wat lekkers worden verkocht. Kom gezellig met al je vrienden en familie langs!

- We zullen snert en rookworsten gaan verkopen in Nijeveen en Wanneperveen. De echte van Lantinga!

- Daarnaast is er de mogelijkheid om geld te doneren voor onze prestatie, namelijk het varen. Drie dagen lang varen we van Lemmer naar Leeuwarden, totaal 115 kilometer. Hiervoor staat elke woensdag een spaarpotje van Serious Request. Daarnaast kan er geld worden overgemaakt naar de vereniging.

De route:

Dag 1) Van Lemmer, via Joure naar Sneek

Route dag 1

Dag 2) van Sneek, via Grou naar Drachten

Route dag 2

Dag 3) van Drachten naar Leeuwarden

Route dag 3

Bekijk de hele route op de kaart

 

Login Leden

Agenda

@RBdeDukers