Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home
Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home

Reddingsbrigade actief tijdens Sail Giethoorn

Van 13 t/m 15 juni zal de Reddingsbrigade aanwezig zijn tijdens Sail om de waterhulpverlening te verzorgen en toe te zien op de veiligheid van de bezoekers en deelnemers aan Sail Giethoorn op en om het water. 3 dagen lang zal de Reddingsbrigade actief zijn bij verschillende onderdelen van Sail Giethoorn.  

Vrijdag zal de intocht van de Sail vloot naar het evenemententerrein Bodelaeke begeleid worden door reddingsboten van de Reddingsbrigade. Op zaterdag worden de wedstrijden en toertochten begeleid en zondag zal het weekend worden afgesloten met de begeleiding van het admiraalvaren, een vlootschouw waarbij de gehele vloot zijn kunnen zal tonen ten overstaan van het admiraals schip “De Ludana” en het drakenbootfestival op het evenemententerrein.  

Om dit alles in goede banen te leiden is de Reddingsbrigade goed vertegenwoordigd. De Reddingsbrigades uit Nijeveen, Zwolle en Deventer zullen gezamenlijk de inzet voor deze bewaking verzorgen. De inzet wordt uitgevoerd door ca. 15 lifeguards en 3 boten uit de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland. Waaronder ook de nieuwe Tinn Silver 550 Rescue, die mede door Van Vossen uit Giethoorn is ontwikkeld.

De Reddingsbrigade is blij te mogen bijdragen aan dit mooie nieuwe initiatief. En hoopt dat dit het begin is van een lange traditie waarbij de Reddingsbrigade kan helpen zowel deelnemers als bezoekers van het water te laten genieten. We ontmoeten u graag tijdens Sail Giethoorn. 

Voor meer info over de Reddingsbrigades kunt u terecht op www.reddingsbrigade-nijeveen.nlwww.reddingbrigade-zwolle.nl of www.reddingsbrigadedeventer.nl   

Login Leden

Agenda

@RBdeDukers