Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home
Reddingsbrigade de Dukers Nijeveen, Waterhulpverlening, click for home
serious rescue 2015

Van 19 t/m 21 december zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Venlo naar Heerlen geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request; “kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Venlo naar Heerlen varen. Een vaartocht van ruim 115 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter. Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 19december om 08.30 uur worden gegeven in Venlo, maandagmiddag 21 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Heerlen.

www.seriousrescue.nl

Emmen/Nijeveen – Zaterdag 11 april vond de eerste gezamenlijke oefening plaats van RVR Groningen-Drenthe. Op de Grote Rietplas in Emmen werden diverse scenario’s doorlopen. Lifeguards van de Reddingsbrigades uit Nijeveen, Emmen, Assen, Groningen en Appingedam trainden zo hun vaardigheden en leerden ook elkaar beter kennen.

nieuwjaarsduik waterhulpverlening dukers reddingsbrigade nijeveen

Op 1 januari zijn wij als Reddingsbrigade ingezet bij de nieuwjaarsduik in Meppel. Deze werd voor het eerst op de Stoombootkade in Meppel verzorgd. Ruim op tijd kwamen we aan om ons voor te bereiden om de duik veilig te laten verlopen. Nadat de boot te water is gelaten, werd nogmaals gecontroleerd of het water schoon was. Samen met het Rode Kruis en twee artsen bereidden we ons voor op eventueel gevaarlijke situaties. Voor de eerste editie waren er al aardig wat mensen die meededen. Deze bikkels, van jong tot oud, sprongen dapper in het koude water en wij als reddingsbrigade stonden paraat in onze droogpakken voor het geval er iets mis zou gaan. De duik is volgens verwachting gelopen, niemand heeft zich verwond of het te koud gekregen. Wij als Reddingsbrigade vonden het een geslaagde duik en hebben een hele leuke dag gehad. Volgend jaar zijn wij weer aanwezig voor de bewaking en hopen natuurlijk op nog meer deelnemers dan dit jaar!

reddingsbrigade nijeveen sail giethoorn

Van 13 t/m 15 juni zal de Reddingsbrigade aanwezig zijn tijdens Sail om de waterhulpverlening te verzorgen en toe te zien op de veiligheid van de bezoekers en deelnemers aan Sail Giethoorn op en om het water. 3 dagen lang zal de Reddingsbrigade actief zijn bij verschillende onderdelen van Sail Giethoorn.  

Leeuwarden - Vandaag een dag met wat beter weer. De temperatuur was wat lager, maar dat werd gecompenseerd door een gebrek aan regen. Nog een aantal kilometers en dan zijn we in Leeuwarden, het eind doel is in zicht. Rond half 4 kwamen we aan in Leeuwarden. Na een warm onthaal gingen wij in een lange stoet door naar het glazen huis. Terwijl wij een groot deel van het plein bezetten overhandigden enkelen van ons de cheque. Het bedrag bedroeg maar liefst 24.250 euro! We hebben het bedrag van vorig jaar weer overtroffen. Hierna volgde een debriefing en vervolgens restte ons niets dan de boten nog uit het water te halen om vervolgens snel naar huis te gaan en bij te komen van dit zware, maar enerverende weekend.

Login Leden

Agenda

@RBdeDukers